Hjem 9 Nyheter 9 Med et stort hjerte for ishockey

Med et stort hjerte for ishockey

Et ishockey-VM til Trondheim vil bety helt enormt med muligheter for Trondheim og regionen!

Hotelldirektør ved Hotel Britannia, Mikael Forselius, nærmest bobler over av entusiasme når temaet bringes på banen. «Alle hoteller kommer til å være smekk fulle, restauranter og utesteder det samme. Tilskuere vil komme i tusentall fra de store hockeynasjonene, fra USA, Canada, Tsjekkia og fra nabolandene våre Sverige og Finland. Kanskje spesielt fra mitt fødeland, Sverige, der er jo ishockey den desidert største vintersporten. Jeg tror at Trondheim vil oppleve den største invasjonen av svensker siden General Armfeldt og Karolinernes felttog på 1700-tallet!!»

Vi stopper Forselius et øyeblikk, og spør litt om hans eget forhold til sporten. Mikael vokste opp i Njurunda, ei lita bygd utenfor Sundsvall. Og ble tidlig med og spilte ishockey selv i Njurunda SK og gjorde det i nesten ti år som barn og ungdom. For det gjorde jo alle der, sier Forselius. Og ishockeyen var navet som det sosiale livet i småsamfunnet dreide rundt, og hockeyhallen var bygdas samlingspunkt. Dette lille stedet skulle komme til å fostre flere ishockey-giganter. Ishockeyproffen Fredrik Modin gikk i Forselius sin klasse på skolen, mens en annen storhet, Henrik Zetterberg, gikk sammen med Mikaels bror. Begge disse guttene ble noen år senere profiler i NHL der de spilte ishockey på øverste nivå i veldig mange år. Forselius smiler, minnene strømmer på og vi skjønner at her snakker en mann med et stort hjerte for ishockeysporten.

Næringsmessig mener Forselius at det vil være et økonomisk eldorado for Trondheim å arrangere et VM i ishockey i Trondheim. Et stort antall tilreisende supportere vil legge igjen mange millioner til byens næringsliv og skape en virak i byen man nesten aldri har opplevd tidligere her. Han nevner igjen at for broderfolket i øst vil det at mesterskapet arrangeres i Trondheim og Norge ha en ekstra dimensjon. Dette på grunn av at det svenske OL-gullet i ishockey i ‘94 fra Lillehammer assosieres så sterkt med Norge, og at dette var det største idrettsøyeblikket for svenskene i moderne tid. Sier altså svensken og trønderen Mikael Forselius.

Men han stopper ikke der. Et slikt arrangement vil få virkninger mange år fremover i tid. Om vi ser bort fra våre venner rett over grensen, folket fra Jämtland, er Trondheim for svensker flest litt som en godt bevart hemmelighet. De kjenner ifølge Forselius, godt til Nord-Norge og nordlyset og Vestlandet og fjordene, men kjenner ikke like godt til hva Trondheim og Trøndelag har å by på. Derfor vil ishockey-VM i 2027 bli en viktig arena for å presentere hva byen og regionen har å by tilreisende turister på. Av opplevelser, kulturskatter, mat og andre herligheter.

Hotelldirektøren trekker pusten og sier til slutt at for Trondheim, for næringslivet og for trønderne i alminnelighet vil det være en drøm å kunne arrangere Ishockey-VM i 2027.

Andre nyheter